Fallskydd Bas ink Räddning

Denna kurs ger dig grundläggande kunskaper i fallskydd och hur du använder det på bästa sätt i din arbetsmiljö. Samt hur du genomför en räddning som lämpar sig för just din arbetsmiljö.

På praktiken kommer vi att titta och känna på olika typer av utrustning som t.ex. selar, falldämpare, stödlina, fallskyddsblock, backup och räddningskit. Efter det kommet vi att testa utrustningen och göra så kallade kamratkontroller. De praktiska övningsmomenten brukar anpassas efter vilka arbetsuppgifter deltagarna har men följande moment kan exempelvis ingå i den praktiska delen av Fallskydd Bas:

  • Genomgång av utrustning
  • Klättring med falldämparlina.
  • Användning av stödlina.
  • Användning av fallskyddsblock.
  • Genomgång av fasta och mobila system.
  • En enkel, branschbaserad, räddningsmetod.

Efter kursen erhåller du ett utbildningsbevis för Fallskydd Bas som är giltigt i fyra år samt ett utbildningsbevis för Räddningsutbildning som är giltigt i två år enligt grundkrav från branschorganisationen Nordic Safety Association, NSA.

Smakprov från utbildningsportalen

Dela denna sida:

Om Fallskydd Bas ink Räddning

Kostnad:Enligt offert
Min antal elever:Flexibelt

Om du vill beställa utbildningar av oss kan du göra det i utbildningskatalogen, eller så kontaktar du oss.

Utbildningskatalog

Logga in

Så fungerar våra utbildningar

Våra utbildningar är både tids- & kostnadseffektiva eftersom den teoretiska delen av kurserna sker digitalt på vår utbildningsportal. Efter teorin kommer vi besöka de kursdeltagarna som ska tillämpa kunskaperna i praktiken på sina respektive arbetsplatser för att genomgå de praktiska moment som är nödvändiga för säkert arbete i sina respektive arbetsmiljöer.

Läs mer

Jag önskar bli kontaktad